Kun kuulet sanan ”ruusukaali” onko ensimmäinen reaktiosi ”yäk”? Jos vastasit kyllä, valmistaudu päivittämään mielipiteesi, sillä seuraava salaatti on sanalla sanoen herkullinen.
Ruusukaali on vähän niinkuin vihannesten ruma ankanpoikanen. Se kasvaa kauniiksi joutseneksi keittiössä, jossa se rakkaudella pestään, halkaistaan ja paahdetaan ja sen seuraksi pedataan paahteista bataattia, saksanpähkinää ja appelsiininen, raikas kastike. Ja niin inhottavasta ruusukaalista kuoriutuukin ihan kelpo kaveri.
When you hear the word ”brussel sprout” is your first reaction ”ew”? If so, be prepared for some mind-altering cooking. The ugly duckling of vegetables begins to blossom when prepared with lovin’ and sweet potato, some roast walnuts and fresh orange-y dressing.
Kokosin salaatin simppelillä periaatteella; sillä mitä kaapista löytyy. Ja kun kaapista löytyy hyviä, tuoreita juttuja, päätyvät ne myös lautaselle :) Voit vaihtaa salaatin ruusukaalit vaikka parsa- tai lehtikaaliin ja bataatin kurpitsaan tai porkkanaan riippuen siitä, mitä sinulla on käytettävissäsi – luovuus on sallittua! (Tosin lämpimän bataatin ja saksanpähkinöitten yhdistelmää en vaihtaisi mihinkään.)
Raikas appelsiinipohjainen kastike kruunaa lämpimän salaatin. Käytin tähän annokseen mandariineja koska niitä on niin hyvin saatavilla, mutta appelsiini sopii varmasti vielä paremmin – mandariinin kanssa annos on ehkä hieman liian makea? Mene ja tiedä! Annos on täysin vegaaninen ja gluteeniton.
I assembled the whole salad according to a simple principle called whatever-is-in-my-fridge. And as it happens to be, when you have good stuff in you fridge, they also end up being on your plate. You can swap the veggies however you please, but I’d stick with at least the combo of sweet potato + walnuts. And of course, the yummy orange dressing kinda makes up the whole thing. :)
Paahteinen bataatti-ruusukaalisalaatti appelsiinikastikkeella (2:lle), vegaaninen
- keskikokoinen bataatti, kuutioituna
- 500g ruusukaalia, puolitettuina
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 1 tuore appelsiini
- kourallinen saksanpähkinöitä
- salaattisekoitusta
- suolaa, pippuria
Paahda bataatti ja ruusukaalit uunissa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes kypsiä. Halkaise appelsiini ja purista toisesta puolikkaasta mehut kulhoon. Kuori ja kuutioi toinen puolikas. Sekoita mehuun lisäksi 3 rkl oliiviöljyä ja 2rkl omenaviinietikkaa.Huuhtele salaattisekoitus ja sekoita siihen paahdetut bataatit, ruusukaalit, kastike sekä appelsiinikuutiot. Mausta suolalla ja rouhauksella pippuria. Koristele saksanpähkinämurskalla ja nauti välittömästi.
Roast Sweet Potato & Brussel Sprout Salad (for 2) vegan, gluten-free
- mid sized sweet potato, cubed
- 500g brussel sprouts, halved
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp apple cider vinegar
- 1 fresh orange
- handful of walnuts
- salad mix
- salt, pepper
Roast potato and brussel sprouts in 225 degrees celsius for 20-25 mins or until done. Cut the orange in half and squeeze the juice out of the other half and peel and chop the other half into cubes. Mix the juice with 3 tbsp olive oil and 2 tbsp apple cider vinegar.
Wash the salad mix and add the swet potato, brussel sprouts, dressing and orange cubes. Spice up with salt and freshly ground black pepper and mix well. Garnish with crushed walnuts and enjoy immediately.
<3 Aino
PS. Jos missasit edellisen postauksen, käy tsekkaamassa kasvisruokahaaste ja liity joukkoon postaamalla kasvisruokasi instagramiin hashtägillä #feelgoodkitchenpbc. Mukaan on lähtenyt jo kiitettävä määrä porukkaa, jatketaan kasvamista!
3
Vastaa