• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

1 08/03/2015 Gluteenittomat / Gluten-free

Parempi suklaavanukas

Hyvää naistenpäivää kaikille naisille ja naisenmielisille. <3

Kulunut viikko on ollut melkoisen tapahtumarikas. Hyvä ystäväni Suomesta oli käymässä, joten pakolliset turistipuuhat tuli käytyä kaikki läpi ja koneella istuminen jäi melko vähäiseksi – välillä näinkin. Ei valittamista!

Asiaan, eli suklaavanukkaaseen. Sillä vaikka täällä Espanjassa on valoa ja lämpöä riittänytkin ja kesä on selkeästi tuloillaan, suklaahimoni eivät ole kadonneet mihinkään. (Myöskään Suomesta asti rahdattu Fazerin appelsiinisuklaa ei enää auttanut, joten nyt on tosi kyseessä.) Siispä ujutin suklaakomponentin myös aamupalalle, ja tuloksena syntynyt suklaapudding (/vanukas, mikä onkaan) on paitsi herkullinen ja suklaisa, myös oikeasti täysipainoinen ja ravitseva aamupala. Winning.

Suklaapuddingiin tarvitset vain muutaman ainesosan, joista erikoisin lienee chiansiemenet, ja himppusen verran ennakointitaitoja, sillä vanukkaan tulee tekeytyä jääkaapissa yön yli. Aamulla onkin sitten ruhtinaallista herätä valmiin suklaavanukkaan kimppuun. Nautiskele vanukas mielellään sängyssä Helsingin Sanomien ja lemppariaamujuomasi kera.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Parempi suklaavanukas (1:lle) vegaaninen, gluteeniton

  • 2,5 dl mantelimaitoa
  • 2 rkl chiasiemeniä
  • 0,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 rkl vaahterasiirappia (/hunajaa ei-vegaaneille)
  • koristeluun esim. kookoshiutaleita, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä

Sekoita kaikki ainekset paitsi koristeet kulhossa keskenään. Anna vetäytyä noin vartti ja sekoita sitten uudelleen hyvin (näin estät paakkujen syntymisen). Anna vanukkaan vetäytyä jääkaapissa yön yli. Nauti!

A Bit Better Chocolate Pudding (for 1) vegan, gluten-free

  • 2,5 dl almond milk
  • 2 tbsp chia seeds
  • 0,5 dl (gluten-free) oats
  • 2 tbsp dark cacao powder
  • 2 tbsp maple syrup (or honey for non vegans)
  • for garnishing: coconut flakes, nuts, dried fruit etc.

Blend all the ingredients (except for the toppings) in a bowl. Let sit for around 15 mins and stir well again (this is how you avoid the chia clumps). Let the pudding sit in a fridge for overnight. Enjoy!

<3 Aino

1

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: aamupala, chia, gluteeniton, maidoton, pudding, suklaa, suklaavanukas, terveellinen, vanukas, vegaaninen

Previous Post: « Tomaattinen hummus {V,G}
Next Post: PLANT BASED CHALLENGE! »

Reader Interactions

Comments

  1. Saraphina says

    11/03/2015 at 11:25

    Nami! Kaapista kerranki löytyy melekin kaikki ainekset! Ensi viikko tulee olemaan täynnä uusia ruokakokeiluja. Toivottavasti Espanjassa kaikki hyvin! :) <3

    Vastaa
    • Aino says

      11/03/2015 at 13:21

      Hihi, kiva kuulla! Toivottavasti ruokakokeilut on onnistuneita :) <3 Täällä on kaikki hyvin vaikka lähtö onkin jo ihan nurkan takana.

      Vastaa
  2. Jenna says

    03/04/2015 at 08:09

    Hah! Kerrankin uutta vaihtelua mun chia-siemenien käytölle. :) Lähtee varmasti kokeiluun.
    Tulee helposti aina tehtyä sitä samaa, eikä edes lähde kokeileen uutta.

    Vastaa
    • Aino says

      03/04/2015 at 10:19

      Niinpä, on niin helppo jumahtaa yhteen juttuun kun löytää jonkun reseptin tai tavan, mikä toimii! Kiva jos tän avulla pääset kokeilees jotain uutta :)

      Vastaa

Trackbacks

  1. Kahden suklaan raakabrowniet - Feel Good Kitchen sanoo:
    28/02/2016 18:07

    […] monipuolisia ja istuvat moneen käyttöön kuin luodut; kuitulisänä, kananmunankorvikkeena tai vanukkaassa. Tai vaikka näissä […]

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Deprecated: genesis_footer_creds_text on kehotettu välttämään versiosta 3.1.0 asti! Käytä sen sijaan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ