• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

5 17/04/2015 Gluteenittomat / Gluten-free

RAW CAKE POPS (aka suklaaraakakakkutikkarit)

Ihana suomen kieli. <3

Heippa kaikki ihanaiset. Toivottavasti viikko on sujunut aurinkoisissa merkeissä!

Mulla on riittänyt kiirettä, mutta hyvällä tapaa: on niin paljon kaikkea kivaa tapahtumassa ja suuria muutoksia tiedossa. Muutoksia kohti tuntematonta. Tavallaan tosi vapauttavaa, kun on ollut vuosikaudet koulun penkillä ja nyt ensi kesäkuun jälkeen olenkin ekaa kertaa ilman paikkaa, johon syksyllä suunnata – toisaalta myös vähän hirvittääkin.

Mutta mitäs tässä, jos en muuta tekemistä keksi niin kokkailen ja bloggailen sit varmaan 24/7. Voisin laajentaa toimintaa vaikka telkkariin. Miten ois uusi tosi-tv formaatti? Big Brother goes Feel Good Kitchen? Riehun yksin sokerihumalassa, heittelen turhautuneena sauvasekottimia seinille ja itken kameralle kun banaanipannukakut paloivat pannuun kiinni. Tai Temptation Kitchen Suomi, jossa mut jätetään yksin keittiöön eri suklaalaatujen kanssa ja katotaan kauanko  kestän kajoamatta niihin? Tai Aino ja huikeat suklaadieetit, jossa valmennan kisattavia syömään pelkkää raakasuklaata (helpoin valmennus ikinä)?

Onneksi tässä on vielä vähän aikaa pohdiskella näitä vaihtoehtoja. Joka tapauksessa, näin perjantain kunniaksi ajattelin jakaa teille pari kivaa uutista.

Ensimmäinen uutinen on viljattomat, gluteenittomat (tottakai) & vegaaniset & ä-lyt-tö-män herkulliset suklaakakkutikkarit (ks. havainnollistava kuva alapuolella).

raaka kakkutikkarit

Ja toinen uutinen: vappu tekee tulojaan ja sen kunniaksi me ollaan Kahvia ja Kasvisruokaa -blogin Liisan kanssa ideoitu helppo ja herkullinen vappumenu! Menussa on mukana muutama vanha sekä menua varta vasten kehiteltyä uutta reseptiä. Meno on taatusti syötävän hyvä ja kaikki ohjeet on luonnollisesti gluteenittomia ja vegaanisia. Pysykää siis kuulolla, päräyttävä vappumenumme ilmaantuu blogeihin ensi viikon loppupuolella! :)

Sillä välin voidaan kuitenkin hyvillä mielin keskittyä näihin suklaakakkutikkareihin.

Kakkutikkarit eli kakkupallero tikkaritikun nokassa ja (suklaa)kuorrutteella varusteltuna oli hypen kohteena joskus pari vuotta sitten ja teinkin niitä silloin urakalla muun muassa omiin ylppäreihini.

Kakkutikkareiden tekoprosessin vaikeustaso tuntui monen mielessä olevan suoraan verrannollinen ydinfysiikan käytännön sovelluksiin. Siispä oli kiva revitellä omalla ”osaamisellaan” ja nyökytellä hämmästelevien vieraitten kanssa, että joo-o, ihan itte tein, oon tämmönen suklaaherkkujen ihmelapsi. (Tosielämässä kakkutikkareita on aika helppo tehdä.) Sittemmin unohdin popsit hetkeksi, kunnes törmäsin taas jokin aika sitten kuvaan herkullisista raw cake popseista jossain päin internetin ihmeellistä maailmaa.

Siis ihan tosi, kuka näitä keksii? Kakkua tikussa? JA vielä raakakakkua? Raakakakkua tikussa? Oikeesti? Kyllä.

suklaakakkutikkarit

(Musta tuntuu, että mun sormet tunkee nykyään jokaseen kuvaan, jossa on jotain herkullista. Pahoittelut kaikille sormikammoisille ja muuten vaan käsieni antifaneille. Mutta eihän näistä herkuista nyt vaan voi pitää näppejään erossa. Ja kyllä, haukkauskuvat on suosikkejani, koska se tarkottaa että saan syödä herkkuja samalla kun kuvaan niitä. Tai siis en saa, vaan mun täytyy. Velvollisuuksia, velvollisuuksia.)

Oikeastaan nämä kakkutikkarit ei ole siinä mielessä perinteisiä kakkutikkareita, että niissä olisi kakkua. Eikä niissä ole oikeastaan raakakakkuakaan, sillä taikinassa ei ole käytetty sitä yleisintä ”raakakakkuyhdistelmää” eli pähkinöitä ja taatelia. Näiden tikkareiden taikina nimittäin tehdään kikherneistä ja makeutus tulee vaahterasiirapista. Koostumutta parantaa maapähkinävoi (tai miksei mikä tahansa muukin pähkinävoi) sekä kookosöljy ja suklaisuutta antaa raakakaakaojauhe ja suklaarouhe. Kehittelin palleroiden ohjeen überherkullisen kikhernekeksitaikinan pohjilta.

Kakkutikkarit on helpompi tehdä miltä näyttää. Valmistus tapahtuu kolmessa osassa; palleroiden teko, tikkujen ’liimaaminen’ ja kuorrutus. Tekoprosessissa kuluu jonkin verran aikaa, sillä välivaiheissa taikinan/kuorrutteen pitää aina antaa kovettua ja tekeytyä. Et tarvitse kummempia välineitä; ihan oikeita tikkaritikkuja myydään kyllä askartelukaupoissa, mutta puolitetut puiset grillitikut sopivat oman elämänsä DIY-sankarille vallan mainiosti.

Mikäli sinulla on siis intoa, aikaa tai tunteita suklaata kohtaan, kannattaa laittaa raakasuklaakakkutikkarit kokeiluun. (Ja kaikille uteliaille tiedoksi, ei, kikherneet eivät maistu valmiissa tikkareissa. Eivät sitten tippaakaan.)

Processed with VSCOcam with c1 preset

Suklaakakkutikkarit (raaka*, vegaaninen, gluteeniton)

”Kakkutaikina”

  • 1 tlk kikherneitä (paino ilman nestettä 240g)
  • 1 rkl pähkinävoita
  • 1 rkl sulaa kookosöljyä
  • 0,5 dl vaahterasiirappia (lisää maun mukaan)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • pari tippaa vaniljauutetta
  • ripaus suolaa
  • 50 g tummaa vegaanista suklaata, rouhittuna pieneksi
  • (tarvittaessa: manteli-, kookos- tai kaurajauhoa)

Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti. Blendaa kikherneet ja muut ainekset paitsi suklaarouhe kulhossa keskenään tasaiseksi taikinaksi (esim. käsisekottimella). Tarkista maku. Jos taikina ei pyöritellessä meinaa pysyä kasassa, sekoita joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan valitsemaasi jauhoa kunnes koostumus on kohdillaan. Pyörittele tasaisen kokoisia palleroita ja laita pakastimeen jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Sulata pari rkl kookosöljyä ja dippaa tikkaritikkuja siihen noin kahden sentin syvyydeltä. Tikkaritikuksi käy mikä tahansa pitkä tikku, vaikkapa muovinen askartelutikku tai halkaistu puinen grillitikku. Työnnä dipatut tikut sitten jähmettyneisiin kakkutikkaripalleroihin noin 2/3 syvyydelle palleron kokonaishalkaisijasta. (Siis hieman yli puolivälin.) Nosta taas hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Tämä vaihe varmistaa palleroiden pysyvyyden tikunnokassa.

Kuorrute (tai oikaise ja käytä sulatettua tummaa suklaata)

  • 1dl kaakaovoita
  • 1dl kookosöljyä
  • 1dl raakakaakaojauhetta
  • 0,5dl vaahterasiirappia
  • ripaus suolaa

Valmista kuorrute sulattamalla kaakaovoi  ja kookosöljy vesihauteessa keskenään. Kaada syvään kulhoon tai mukiin, sekoita muut aineet joukkoon huolellisesti ja tsekkaa maku.

Dippaa sitten kakkutikkareita kuorrutteeseen. Kasta ne ylhäältä päin ja pyörittele varovasti kulhon päällä niin, että ylimääräinen kuorrute valuu pois. Nosta tikkari sitten pystypäin esimerkiksi syvään lasiin tai tökkää se kuivahtaneeseen leivänkannikkaan tai styroksilevyyn (mielikuvitus käyttöön). Voit myös asetella tikkarit ylösalaisin leivinpaperin päälle (lopputulos ei ole ehkä yhtä nätti, mutta makuhan se näissä pointti on).

Laita kuorrutetut kakkutikkarit hetkeksi pakkaseen jähmettymään (n. 10min) ja tarjoile välittömästi. Säilytä loput tikkarit suljetussa astiassa jääkaapissa.

*Ohje on ”raaka” vain jos siinä käytettäviä ainesosia ei kuumenneta yli 48 asteen lämpötilan. Itse käytin Amonan paahdetuista maapähkinöistä tehtyä pähkinävoita, joten siinä mielessä tämä ei ole pilkuntarkkaan ”raakaherkku”.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

<3 Aino

5

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: gluteeniton, kakkutikkari, kikherneet, maidoton, makeat, raaka, raakaherkut, suklaa, suklaakakku, vegaaninen, viljaton

Previous Post: « Makeanhimo, case: kookosneliöt
Next Post: #VEGEMENU by Liisa & Aino – Vappu 2015! »

Reader Interactions

Comments

  1. Pipsa says

    17/04/2015 at 09:45

    Oi jestas. Näyttää niin herkullisilta! Lisäksi en malta odottaa vappumenuanne! Liisan donitsit kävinkin juuri jo sekunti sitten kuolaamassa… oi voi, tästä vapusta taitaa tulla aika herkullinen ;)

    Vastaa
    • Aino says

      17/04/2015 at 17:55

      Kiitos Pipsa! Ja joo, ne Liisan donitsit on kyllä ilmiömäiset! <3_<3 Ja vappumenun pitäis kyllä muutenkin ylittää odotukset, ainakaan sitä ei oo runsaudenpuutteella pilattu :D

      Vastaa
  2. Laura says

    17/04/2015 at 12:21

    Oi herranjestas kun näyttää hyviltä!<3 Pakko tehdä näitä!
    Ja siis hei, toi vappubrunssi!?! QUE? Kuulostaa ihanalta:) Just itseasiassa mietin, kun puhuttiin siitä brunssin järkkäämisestä instassa, että vappunahan ois voinu, mutta teillä onkin sillon sitten oma!:) Odotan innolla, että kuullaan lisää!

    Vastaa
    • Aino says

      17/04/2015 at 17:57

      Kiitos Laura! <3 Sormet ristissä, että muutkin tykkää meidän menusta, ite ollaan ainakin ihan intopiukeena :D Ja yhteinen brunssi pitää kyllä ehottomasti järjestää, menee varmaan ens kuun puolelle, mut otetaan sit molemmat Liisat seuraks ja suunnitellaan yhessä joku menu! :)

      Vastaa
  3. Saraphina says

    17/04/2015 at 16:56

    Namii, näyttää taivaalliselta! Haha, osaan niin kuvitella sut heittämässä puukapuloita

    Vastaa
    • Aino says

      17/04/2015 at 17:58

      Nää on taivaallisia…. Ihana Sarah! Tsemppiä siihen kandiin!

      Vastaa
  4. Maaria says

    20/04/2015 at 12:30

    Bountyt loppuivat jo, joten näitä sit seuraavaksi kokeilemaan.. Slurps :)

    Vastaa
  5. Minna says

    09/03/2016 at 23:24

    Mut eiks kikherneet oo keitettyinä purkeissa vai mitens?

    Vastaa
    • Aino says

      10/03/2016 at 09:06

      Joo, oikea termi oliskin varmaan semi-raw :D

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Deprecated: genesis_footer_creds_text on kehotettu välttämään versiosta 3.1.0 asti! Käytä sen sijaan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ