• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

3 10/06/2015 Maidottomat / Dairy-free

Kesän ihanin stracciatella (G, V)

Sain selailtavakseni uuden sähköisen jäätelökirjan nimeltään Kind Ice Cream, jonka takana ovat kaksi suomalaista reseptitaituria – Uusia Tuulia –blogin Tuulia Talvio ja Vanelja –blogista ja Kiitos Hyvää –kirjasta tunnettu Virpi Mikkonen. Ihastuin teokseen välittömästi (jäätelöä – check) ja klikkailin päämäärättömästi sivulta toiselle kuola näppäimistölle valuen. (Voisinkin sanoa, että tämä on vitsi.)

Niin käsittämättömän kaunis kirja täynnä toinen toistaan herkullisempia kuvia ja ihania ohjeita, ja e-kirjamuodon ansiosta reseptit taipuvat näppärästi niin läppärille, tabletille kuin älypuhelimellekin.

kindicecream

stracciatella2Sähköisessä kirjassa on yhteensä yli 120 sivua ja 60 eri jäätelöreseptiä sorbeteista ”kerma”jäätelöihin ja ice cream cookieista erilaisiin hilloihin ja jätskitäytteisiin, kaikki gluteenittomasti ja ilman valkoista sokeria. Miltä kuulostaisi vaikkapa minttusuklaa-puffetit, kookossundae, mustikkapiirakkatuutit tai karamellijäätelö?! Suurin osa ohjeista taipuu helposti myös täysin vegaanisiksi, kun makeutuksessa käytetyn hunajan vaihtaa agave- tai vaahterasiirappiin, eikä niiden tekoon tarvitse jäätelökonetta, vaikka siitä onkin apua.

stracciatella5Englanninkielinen reseptikirja on vastaisku teollisuuden pitkälle käsitellyille jätskituuteille ja litrajätskeille, jotka nykyään ovat kasvirasvaseoksineen ja maitojauheineen kaukana entisajan täyteläisistä kermajäätelöistä. Näin houkuttelevaa opasta itsetehtyjen ja takuulla terveellisempien jäätelöiden maailmaan ei ole ennen nähty. Veikkaanpa, että tänä kesänä tällä kirjalle on tilausta…

Kuten postauksen kuvista näkyy, itse pistin kirjasta testiin ekoilta sivuilta löytyvän stracciatellan eli perinteisen vaniljaisen suklaahippujäätelön, jonka ei-niin-perinteinen pohja syntyy liotetuista cashewpähkinöistä ja kookoskermasta. Unohdin tosin ostaa niitä cashewpähkinöitä (true story) mutta stracciatellaa nyt vaan oli saatava, joten heitin tilalle kaksi pakastettua banaania. Nappiin meni ja hyvää tuli – voin vaan kuvitella lopputuloksen casheweilla.

Sain luvan jakaa alkuperäisen ohjeen teille, joten nauttikaahan. Ja käyttäkää niitä casheweita :) Ps. Syötävän Hyvä -blogissa on resepti samaisesta kirjasta löytyvään vegaaniseen valkosuklaa-vadelmajäätelöön sekä alekoodi, jolla saa kirjasta 15% alennuksen. Normihinta (11,90€) ei muutenkaan ole päätähuimaava, joten jos omatekoiset jäätelöt yhtään houkuttelee, suosittelen opusta lämpimästi.

stracciatella vegaani

Kind Ice Cream: Stracciatella (gluteeniton, vegaaninen)

  • 2 dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
  • 1 tlk täysirasvaista kookosmaitoa
  • 3 rkl hunajaa (tai agavesiirappia vegaaneille)
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 70g (vegaanista) tummaa suklaata aivan pieneksi rouhittuna

Valuta cashewit ja lisää ne blenderiin kookosmaidon, makeutuksen ja vaniljauutteen kanssa ja blendaa tasaiseksi. Tarkista maku. Valmista jätski joko  jäätelökoneessa laitteen ohjeiden mukaan ja lisää suklaahippuset melkein valmiiseen jäätelömassaan TAI tee jäätelö ilman konetta: murskaa suklaa pieniksi hippusiksi, sekoita massaan, kaada seos pakkasenkestävään astiaan ja pakasta. Sekoittele huolellisesti puolen tunnin välein noin kolmen tunnin ajan, jotta seos jätskiytyy. Nautiskele antaumuksella.

<3 Aino

 

3

Categories: Maidottomat / Dairy-free Tags: gluteeniton, helppo, jäätelö, kind ice cream, kookos, raaka, resepti, vegaani

Previous Post: « Helpot aamupalat osa 3: omenapiirakkapuuro {video}
Next Post: #VEGEMENU: Herkullisin juhannus ikinä »

Reader Interactions

Comments

  1. Vilma says

    11/06/2015 at 00:31

    Jätskikirja on jo ostettu, ja viikonloppuna menee testiin eka satsi. Ajattelin juurikin testata tätä jädeä (tai oikeasti viittä muutakin – tätä valinnanvaikeutta!).

    Kuinka paljon tuosta ohjeesta tuli jäätelö? Nuo pallot, jotka kuvissa ovat? Entä mitä vaniljauutetta käytit tässä ja käytät noin yleensä? Tein noin vuosi sitten itse vaniljauutetta viinasta ja vaniljatangoista, mutta huljuttelusta ja piiitkästä odottelusta huolimatta seos ei onnistunut! Litkut käryävät edelleen viinalle. En tiedä, mikä meni vikaan. Oon käyttänyt aitoa vaniljajauhetta leipomuksissa, mutta pidemmän päälle sekin käy kovin tyyriiksi.

    Vastaa
    • Aino says

      11/06/2015 at 14:00

      Haha, samastun tohon valinnanvaikeuden tunteeseen täysin! Tästä tuli hmm, suurinpiirtein litran verran jäätelöä. Maistelin sitä tekovaiheessakin kyllä aika paljon, en ole ihan varma miten paljon siihen hupeni :D Mutta ainakin kuus pientä palloa sain yhestä satsista. Oon käyttänyt semmosta pari euroa maksavaa uutetta jota saa ainakin Punnitse&Säästästä ja Ruohonjuuresta, se on ollut mun mielestä hyvä! Sori en muista brändiä, mutta semmonen pikkupurkki (ja halvin) :) Munkin on pitänyt joskus tehdä uutetta ite, mutta meni liian vaivalloiseksi… Ja joskus käytän ihan vaan bourbon-vaniljasokeria :)

      Vastaa
  2. Jasiina says

    17/08/2015 at 17:56

    Eksyin hetki sitten blogiisi ja kirjanmerkkipalkkini pullottaa jo talteen otettuja reseptejä, joita haluan kokeilla. NAM! :)

    Vastaa
    • Aino says

      18/08/2015 at 13:06

      Hihhi, parasta palautetta, kiitos tuhannesti! Toivottavasti kaikki kokeilut myöskin maistuu hyvältä :)

      Vastaa
  3. Siiri says

    21/10/2015 at 19:59

    Tuleeko jätskistä kovin kovaa, jos sitä ei syö tekopäivänä? Olen pari kertaa koittanut tehdä itse erilaisia jätskiversioita ja maistellut niitä vasta myöhemmin, mutta tällöin niitä on ollut kovuuden takia mahdotonta leikata ja jätski pitää melkeinpä sulattaa. :P

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok