• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

5 02/07/2015 Raakaruoka / Raw food

Raaka mantelivoi

Mmmmmmm. En tiedä, mikä siinä on, mutta en vaan pääse yli enkä ympäri: pähkinävoit ovat jotain maailman parasta.

Cashew, manteli, maapähkinä, parapähkinä – give me dem all!

(Ja joo, tiedän, että maapähkinä ei ole pähkinä, vaan kuuluu oikeasti palkokasveihin. Mutta mun mielestä on ihan oikein sanoa sitä pähkinäksi. Tai siis kuka nimeää maapähkinän, joka ei ole pähkinä, pähkinäksi?? En tajuu. Ei oo ollu kaikki Muumit laaksossa.)

mantelivoiTaisin olla Punnitse & Säästässä (itse tosin kutsun ko. puotia Punnitse & Hämmästy Miten Joka Kerta Onnistut Käyttämään Niin Paljon Rahaa Niin Pieniin Ostoksiin :ksi) kuolaamassa pähkinävoivalikoimaa, kun sain ajatuksen tehdä mantelivoita pitkästä aikaa itse.

Mantelivoi on maultaan miedon hienostunutta ja sopii loistavasti leivontaan ja sellaisenaan nautittavaksi. (Äitini kyseli epäluuloisena, että mihin tota mantelivoita voi muka sitten käyttää. Ja päätyi sitten itse ruokalusikalla-suoraan-suuhun-taktiikkaan. ”Niin hyvää!”)

Pähkinävoita on periaatteessa supersimppeli tehdä – surrauttelet pähkinöitä tehosekottimessa niin kauan, kunnes ne muuttuvat pähkinävoiksi. Jekku on vaan siinä, että kaikkein halvimmat blenderit eivät välttämättä jaksa moista urakkaa, tai ainakin saat kulutettua hommassa rutkasti aikaa. Jykevällä Braunin monitoimikoneellakin hommaan menee melkein 20 minuuttia.

Paahdetut pähkinät blendautuvat toki nopeammin, mutta tällä kertaa halusin tehdä mantelivoin paahtamattomista, kuorellisista manteleista, jotta mantelin oma hieno maku pääsee esiin. Lisäsin joukkoon lisäksi hieman bourbon-vaniljaa ja kardemummaa, ja kas, sain parasta pähkinävoita ikinä. Nauti sellaisenaan, valuta leivän päälle tai lusikoi vaikka aamupuuron joukkoon. Kunhan nautit.

mantelivoi2 mantelivoi3Raaka mantelivoi (n. 4 dl)

  • 800g kuorellisia manteleita
  • reilu ripaus laadukasta suolaa
  • 1 tl bourbon-vaniljaa*
  • 1 tl kardemummaa*

Blendaa manteleita tehokkaalla blenderillä (esim. Vitamix tai Rawmix) niin kauan, kunnes pähkinät muodostuvat notkeaksi voimaiseksi seokseksi. Mausta, sekoita ja säilö kannelliseen lasipurkkiin. Mantelivoi säilyy jääkaapissa hyvänä noin pari viikkoa.

<3 Aino

5

Categories: Raakaruoka / Raw food Tags: kardemumma, maidoton, mantelivoi, pähkinävoi, raaka, resepti, vegaani

Previous Post: « Avokadotryffelit
Next Post: Aprikoosijäätelöpuikot (G, V) »

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Reader Interactions

Comments

  1. Liisa says

    02/07/2015 at 18:32

    Oooh namnam!!!
    Ja mitä ihmettä, kuuluuko maapähkinäkin palkokasveihin?! Oon aina tienny, että cashew kuuluu palkokasveihin, mutta maapähkinästä en tiennyt :D

    Vastaa
  2. ystäväspäm says

    09/08/2015 at 07:22

    siis miten mä korvaa mantelit kun en syö manteleita,siemeniä,pähkinöitä,kookosta,banaaia.mitään hedelmiä…? t. ystäväspämspämspäm<3<3<3

    Vastaa
    • Aino says

      12/08/2015 at 19:32

      <33333333333 juo sulaa margariinia pillillä ja käytä mielikuvitustasi!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Arkisto

Instagram

  • Random good stuff mexican spiced quinoa sweet potato spicy Oumph
    1 vuosi ago by feelgoodkitchen Random good stuff; mexican spiced quinoa, sweet potato, spicy Oumph, vegs & hummus Hope you're all having a good week.  #vegan   #plantbased 
  • Bowlful of protein and fibre minerals vitamins all that good
    1 vuosi ago by feelgoodkitchen Bowlful of protein (and fibre, minerals, vitamins, all that good shiz). If you're struggling with getting enough protein while eating plant-based, don't worry. I find it helpful to focus on eating a good variety of things instead of focusing on one single 'protein source'. Like this bowl above, there's protein in almost everything in it; my quinoa-brown rice mixture, broccoli, tofu and greens underneath, PLUS its packed with fibre so it keeps me full for a long time. Do your research, find a few good staple foods and incorporate them in your diet whenever possible. You can do it  #vegan 
  • My name is Scones Banana Scones baby Recipe for the
    1 vuosi ago by feelgoodkitchen My name is Scones. Banana Scones, baby. Recipe for the easiest ever vegan banana scones is up on the blog, go grab it and bring your coffee breaks to a next level... Highly recommended. Link in bio. . . .  #vegan   #vegaani   #plantbased   #veganrecipes   #vegansofig   #veganbaking   #foodiesofinstagram   #food52vegan 
  • Omg New recipe is up! Spice up your summer mornings
    1 vuosi ago by feelgoodkitchen Omg. New recipe is up! Spice up your summer mornings with this delicious, healthy and totally  #veganized  bircher muesli. Packed with fibre, good fats and all those good things this muesli will make you glow like a goddess for the rest of the day. ✨ link in bio, recipe in Finnish.  #vegan   #plantbased   #vegaani 
  • Summer breakfast  best served outside in the sunshine
    1 vuosi ago by feelgoodkitchen Summer breakfast - best served outside, in the sunshine ☀ Porridge, fresh berries, nuts, coconut yogurt by  @alpro  ❤ Just a couple of summers back this breakfast would've been only namely delightful. I was more worried about the caloric and macronutrient content of the meal rather than how good it's for me. Its sad especially when Feel Good Kitchen was supposed to be all about feeling good around food and enjoying eating; but behind the screens I was anxiously counting calories, worrying about the size of my thighs and self-loathing. It feels like different sort of eating disorders are more

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok