Hello darlings!
Viime kerrasta onkin vierähtänyt aikaa. Puolitahatonta blogisiestaa viettäessäni on ohi ehtinyt vierähtää niin joulu, uusivuosi kuin kokonainen tammikuukin. Ja onpahan ohi vierähtänyt myös vanhan blogin aikakausikin.
Kuten varmaan huomasitkin, paljon on ehtinyt tapahtua blogin ulkoasussa. Pistin saitin täydelliseen remppaan ja ainakin omaan makuun tämä uusi, valoisampi tyyli istuu 10x paremmin kuin entinen. Sisältö pääsee enemmän esiin ja kuvat ovat oikeutetusti pääosassa = yes please!
Remppa käynnistyi hetken mielijohteesta, vaikka olin sitä jo pidempään haudutellut. Vanha blogi ei enää tuntunut yhtään omalta saati omannäköiseltä, joten aikani sen kanssa tuskailtuani, asialle oli pakko tehdä jotain. Reilun viikon kestäneen huoltokatkoksen jälkeen (anteeksi kaikki joille tästä aiheutui häiriötä!) ja lukuisten harmaiden hiuksien ja koodaussotkujen ja WTF-momenttien jälkeen, uusi ulkoasu on valmis ja (toivottavasti) täysin funktionaalinen!
Eniten mua kiinnostaakin nyt, miltä tämä mullistus näyttää teistä! Löytyykö kaikki yhtä helposti (tai ideaalisti jopa helpommin) kuin aikaisemmin? Näkyykö kuvat hyvin ja onko teksti luettavaa? Onnistuuko navigointi maalaisjärjellä vai onko tässä joku kommervenkki, joka multa on jäänyt kokonaan huomaamatta?! Kaikki kommentit on kullanarvoisia joten näppis laulamaan, jos tulee mieleen jotain.
Mutta tietotekniikka-asiat sikseen, oli mulla muutakin asiaa. En ilmeisesti osaa kirjoittaa postausta liittämättä sen kylkeen reseptiä, joten tässä tulee: ihana, kermainen, vatsaa hellivä mustikkatuorepuuro.
Tuorepuurot ovat yksi maailmankaikkeuden monipuolisimmista ja helpoimmin varioitavista aamupaloista ja syönkin niitä melkein viikottain (eli silloin, jos en syö tavallista puuroa). Suosikkejani ovat tuorepuurot, joihin tulee kauran lisäksi runsaasti marjoja, kuten tässä mansikkatuorepuurossa. Lisäksi puuron täyttävyysastetta on helppo säätää; lisäämällä joukkoon esimerkiksi siemeniä tai proteiinijauhetta, saa kelpo aterian jolla pärjää helposti lounaaseen asti. Takuuhyvä ohje tällaiseen superpuuroon löytyy täältä.
Tämä mustikkatuorepuuro on kuitenkin sinänsä helppo, ettet tarvitse kuin kolmea eri raaka-ainetta: mustikoita (pakastemustikat kelpaavat mainiosti), soija- tai kaurajogurttia ja tietysti kaurahiutaleita. Huomasin, että tekemällä tuorepuuron jogurttiin kasvimaidon sijasta, tulee siitä aivan mielettömän kermainen ja herkullinen. Suosittelen kokeilemaan – ja ihastumaan. Kokeilin myös käyttää isoja ”aitoja” kaurahiutaleita tavallisten ohuiden hiutaleiden sijasta, ja voi jees. Lopputulos oli ihanan birchermäinen, sillä isot kaurahiutaleet eivät mene ihan niin mössöksi mitä tavalliset, vaan purupintaakin jää.
Voisin höpöttää tässä koko päivän, mutta ei. Mene ja kokeile itse. Preppaa mustikkatuorepuuro valmiiksi edellisenä iltana ja ota vaikka töihin/kouluun messiin, tai nauti hitaasti viikonloppuna asiaankuuluvien koristeluiden kanssa. Lupaan, että tykkäät. Ja hei, jaa toki kommenttisi blogiuudistukseen liittyen, kuulisin mielelläni mitä mieltä just sä oot!
Mustikkatuorepuuro (vegaaninen) 1:lle
- 1 dl isoja kaurahiutaleita
- 2 dl soija- tai kaurajogurttia
- 3 rkl pakastemustikoita
- (0,5 tl kardemummaa)
- (ripaus aitoa vaniljaa)
- + haluamasi härpäkkeet koristeeksi
Sekoita ainekset keskenään sekaisin ja laita tiiviiseen, suljettavaan astiaan tekeytymään.Kardemumma ja vanilja sopivat puuroon erinomaisesti, mutta voit jättää ne halutessasi pois. Pidä puuroa jääkaapissa yön yli.
Tarkista maku ja koostumus seuraavana päivänä. Jos puuro tuntuu liian paksulta, lisää loraus jogurttia (tai esimerkiksi kauramaitoa).
Nauti puuro esimerkiksi marjojen, pähkinöiden ja siementen kera.
22
Inna says
Huh, iskikin melkoinen kriisi tuossa viikko sitten, kun en päässyt vilkaisemaan bataattifalafeliesi (jotka muuten btw ovat maailman parhaita, kiitos siitä) ohjetta, mutta kyllä siitä selvittiin.
Blogin ulkoasu näyttää oikein kivalta ja ihanaa, että tänne pääsee taas! :)
Aino says
Kiitos Inna! Onneks kriisistä selvittiin, kiva kun tykkäilet :)