Sokeriton ruokavalio kokemuksia – 1 vuosi takana

Olen oppinut, että sokeri on yksi ruoan haitallisimmista ainesosista. Sokerilla on haitallinen vaikutus terveyteen, ja sitä on vältettävä hinnalla millä hyvänsä.

Sokeriton ruokavalio sattui tulemaan netissä vastaan ja päätin kokeilla. Jo muutaman kuukaudne kokeilun jälkeen huomasin, että lisätyn sokerin poistaminen ruokavaliostani on auttanut huomattavasti parantamaan yleistä terveyttäni.

Olin tietoinen siitä, että liiallinen sokerin käyttö on terveydelle haitallista. Mutta vasta kun pääsin eroon sokerista ruokavaliostani, tajusin, kuinka paljon sokeria käytin päivittäin.

Miten lopetin sokerin käyttämisen?

Sokerilla on erityinen paikka sydämessäni: Tiedän, että monet meistä ajattelevat, että emme voi elää ilman sitä.

Sokerista on vaikea luopua, ja vielä vaikeampaa on lopettaa jauhoista tai muista hiilihydraateista valmistettujen ruokien syöminen.

Huomasin, että lähes kaikki sisältää sokeria!

piilosokeri

Kuinka moni teistä on tarkistanut ruokakomerossa ja jääkaapissa olevien tuotteiden ravintoarvomerkinnät? Onneksi useimmat yritykset ilmoittavat nykyään lisätyn sokerin kokonaismäärän laatikon ravintoarvo-osassa. On kuitenkin järkyttävää, kuinka paljon lisättyä sokeria on valmisaterioissa, joita ei ole makeutettu: ketsupissa, salsassa, säilykekeitoissa, pakastetuissa aterioissa.

Huomasin nopeasti, että minun oli vähennettävä prosessoituja aterioita. Nyt luen jokaisen etiketin ja tutkin “lisätyn sokerin” määrän kunkin tuotteen ravintoainekoostumuksessa.

Näitä vältin sokeritonta ruokavaliota noudattaessa

  • Kaikki sokerit
  • Keinotekoiset makeutusaineet (Aspartaami, sakariini.) Nämä ovat kemikaaleja, joita ei pitäisi olla tasapainoisessa ruokavaliossa.
  • Sokerialkoholit. Makeutusaineet jotka päättyvät “oli” ovat sokerialkoholeja, jotka voivat aiheuttaa joillekin ihmisille turvotusta, kaasuja ja ripulia. Rajoitan sokerialkoholien käyttöä, koska jos syön liikaa, vatsani voi järkkyä.

Mitä makeutusaineita käytän? Stevia on loistava valinta.

Jos haluan jotain makeaa, leivon itse herkkuja kuten sokerittomia pähkinävoi-keksejä. Moni sokeriton herkku on varsin helppo valmistaa esimerkiksi stevian avulla. Tai vaihtoehtoisesti syön esimerkiksi hedelmiä, valmistan proteiinipirtelön pakastetun hedelmän kanssa tai teen sokeritonta jäätelöä jäätelökoneessani.

Sokeriton ruokavalio kokemuksia – 1 vuoden tulokset

Seuraavassa on joitakin niistä eduista, joita olen saanut vähentämällä sokeria ruokavaliostani vuoden aikana

Terveen painon ylläpitäminen

Minulla on aina ollut pakkomielle laskea kaloreita ja laihduttaa. Painoni nousi vuosi vuodelta, kunnes olin noin 30-vuotiaana 25 kiloa ylipainoinen.

On fantastista, ettei sokeritonta ruokavaliota noudattaessa tarvitse laskea kaloreita. Ymmärrän, että monissa aterioissa, joita söin aiemmin, oli paljon tyhjiä kaloreita.

Lisättyä sokeria sisältämättömien ruokien syöminen on minulle paljon helpompi tapa ylläpitää painoa. En ole lihonut yhtään sen jälkeen, kun olen poistanut sokerin ruokavaliostani, itse asiassa olen laihtunut muutaman kilon edes yrittämättä.

Kolesterolitasojen paraneminen

Olen myös pystynyt parantamaan kolesteroliarvojani, jotka olivat rajallisen korkeat. Vain kolmen kuukauden sokerittomuuden jälkeen huono kolesterolipitoisuuteni oli laskenut 20 prosenttia ja triglyseridipitoisuuteni oli laskenut 50 %

Parempi iho ja hiukset

Minulla oli aiemmin paljon iho-ongelmia, kuten aknea, ekseemaa ja psoriaasia. Minulla oli myös hyvin kuivat hiukset, jotka katkesivat helposti. Minulla ei ole ollut yhtään iho-ongelmaa sen jälkeen, kun lopetin sokerin syönnin, ja hiukseni ovat nyt paljon pehmeämmät

Parempi energiataso

Tunsin itseni väsyneeksi koko ajan, vaikka nukuin kuinka paljon. Nyt minulla on enemmän energiaa enkä tarvitse niin paljon unta kuin ennen

Vähentynyt tulehdus

Yksi parhaista asioista siinä, että en syö sokeria, on se, että kehoni ei enää tulehdu. Minulla oli aikaisemmin usein turvonneet nilkat ja nivelet , mutta sitä ei enää tapahdu

Ei enää sokerin himoa

Ennen himoitsin suklaata ja muita makeita asioita. Syön edelleen jälkiruokia (hedelmiä, steviaa ja muita luonnollisia makeutusaineita käyttäen), mutta en enää himoitse makeisia, joita lisättyä sokeria sisältävät makeiset aiheuttavat.

Minulta kesti monta kuukautta menettää makeanhimoni, mutta se tapahtui luonnollisesti ajan myötä. Tämä on hämmästyttävää, koska En tunne jääväni mistään paitsi.

Ruoka maistuu paremmalta

Hedelmät näyttävät olevan maukkaampia kuin ennen. Kuluttamissani aterioissa on nyt enemmän makua. Hiljattain tuli syötyä pienenä suklaapatukka, ja olin järkyttynyt siitä, miten makea se oli ja miten keinotekoiselta se maistui.

Ei nälkää aterioiden välissä

Koska syön vähemmän hiilihydraatteja ja aterioissani on enemmän proteiineja, vihanneksia, hedelmiä ja terveellisiä rasvoja, en yleensä tunne nälkää aterioiden välillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *