Airfryer ranskalaiset

AuthorToimitus
Rating
Save
Ilmafriteerauskeitin kokemuksia
Yields1 Serving
 1 Vuokspray
 500 g perunoita
 1 tbsp Oliiviöljyä
 1 pinch Suolaa ja pippuria
1

Kuumenna airfryer 200 asteeseen ja suihkuta kori vuokaspraylla

2

Puolita peruna pituussuunnassa ja leikkaa se sitten 1/4 tuuman viipaleiksi. Leikkaa viipaleet 1/4 tuuman tikuiksi. Laita ranskalaiset keskikokoiseen kulhoon ja huuhtele ne hyvin kylmällä vedellä, valuta ja taputtele kuivaksi paperipyyhkeillä.

3

Sekoita ranskalaiset keskikokoisessa kulhossa olevaan öljyyn ja ripottele päälle 1/2 tl suolaa ja muutama rouhe pippuria. Laita ranskalaiset tarvittaessa erissä tasaiseksi kerrokseksi ilman päällekkäisyyksiä friteerauskoriin ja kypsennä niitä käännellen puolivälissä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita, 14-16 minuuttia. Ota pois ja mausta suolalla.

Parhaat airfryer ranskalaiset valmistetaan oikeanlaisista perunoista: Paksun kuorensa alla perunat ovat täynnä tärkkelyspitoista lihaa, jota usein kuvaillaan "pörröiseksi". Se kuulostaa ihastuttavalta ja tarkoittaa, että ranskalaiset ovat sisältä pehmeitä ja mureita. Kullanruskean ja rapean ulkopinnan saat, kun huuhtelet leikatuista perunoista ylimääräisen tärkkelyksen pois: anna perunoille nopea kylmä suihku, tai jos haluat erityisen rapeita perunoita, voit liottaa niitä vedessä yön yli jääkaapissa. Valuta ja taputtele kuivaksi poistaaksesi mahdollisimman paljon kosteutta. airfryer hoitaa loput: tuuletin ja lämmityselementti pakottavat kuumaa ilmaa perunoiden ympärille, jolloin perunat jäävät rapeiksi ja mureiksi ja niihin jää vain vähän öljyä.

Miksi airfryer ranskalaiset perunat ovat terveellisempiä?

Airfryer ranskalaiset ovat terveellisempiä, koska ne kypsennetään kuumassa ilmassa öljyn sijasta. Tämä tekee niistä vähäkalorisemman ja vähärasvaisemman vaihtoehdon. Airfryerit vaativat myös vähemmän öljyä ruoan kypsentämiseen.

Ingredients

 1 Vuokspray
 500 g perunoita
 1 tbsp Oliiviöljyä
 1 pinch Suolaa ja pippuria

Directions

1

Kuumenna airfryer 200 asteeseen ja suihkuta kori vuokaspraylla

2

Puolita peruna pituussuunnassa ja leikkaa se sitten 1/4 tuuman viipaleiksi. Leikkaa viipaleet 1/4 tuuman tikuiksi. Laita ranskalaiset keskikokoiseen kulhoon ja huuhtele ne hyvin kylmällä vedellä, valuta ja taputtele kuivaksi paperipyyhkeillä.

3

Sekoita ranskalaiset keskikokoisessa kulhossa olevaan öljyyn ja ripottele päälle 1/2 tl suolaa ja muutama rouhe pippuria. Laita ranskalaiset tarvittaessa erissä tasaiseksi kerrokseksi ilman päällekkäisyyksiä friteerauskoriin ja kypsennä niitä käännellen puolivälissä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita, 14-16 minuuttia. Ota pois ja mausta suolalla.

Airfryer ranskalaiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *