Paras gluteeniton ja vegaaninen pizzapohja (ilman hiivaa)

AuthorToimitus
Rating
gluteeniton pizzapohja ilman hiivaa

Vegaaninen ja gluteeniton pizzapohja ilman hiivaa on oiva tapa herkutella terveellisesti. Vaikka gluteeniton pizzapohja ei ehkä mitään terveysruuan titteliä olekaan toistaiseksi saanut, on siitäkin olemassa lukuisia terveellisemmäksi muokattuja versioita, joita voi nautiskella hyvällä omallatunnolla

Monien kohdalla terveelliset ja vegaaniset pizzat jäävät kokeilematta. Vegaaninen ja gluteeniton pizzapohja kvinoasta valmistettuna kannattaa ottaa testiin.

Yhteen gluteenittomaan pizzapohjaan tarvitset noin desin kvinoaa, suolaa, leivinjauhetta ja lorauksen öljyä – sekä hieman ennakointia, sillä kvinoaa joudutaan liottamaan runsaassa vedessä yön yli. Toisaalta, tämä on valmistuksen vaativin vaihe ja itse gluteeniton pizzapohja valmistuu ilman hiivaa valmistuu vaivatta ja nopeasti. Ainekset sekoitetaan yhteen ja paistetaan kuumassa uunissa kypsäksi pohjaksi.

Lopputuloksena on ohut, herkullinen ja reunoilta rapsakka gluteeniton pizzapohja ilman hiivaa. 

Tällä reseptillä saat pienen, ohuen ja halkaisijaltaan noin 25cm gluteenittoman pizzapohjan ilman hiivaa. moninkertaista resepti mikäli haluat isomman pizzan tai paksumman pohjan ja muista myös säätää paistoaikaa sen mukaiseksi.

Yields1 Serving
 100 ml Kvinoaa
 0,75 tsp Suolaa
 1 tsp Leivinjauhetta
 1 tbsp Oliiviöljyä
1

Huhtele kninoa kuumassa vedessä, sekä jätä likoamaan puhtaaseen veteen vähintään 8 tunniksi, mieluusti yön yli.

2

Kun kvinoa on lounnot vähintään 8 tuntia, huuhtele se vielä kertaalleen ja lisää tehosekoittimeen. Lisää mukaan myös suola, leivinjauhe ja oliiviöljy sekä 3ruokalusikallista vettä ja surauta tasaiseksi massaksi;

Lopputuloksen pitäisi muistuttaa paksua lettutaikinaa. Lisää tarvittaessa vettä!

3

Levitä taikina haluamasi muotoiseksi esimerkiksi silikoniseen kakkuvuokaan tai kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, käännä pohja varovasti ympäri ja paista vielä n. 5 minuuttia.

4

Lisää haluamasi täytteet ja paista pizzaa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes se näyttää syötävältä

Save

Ingredients

 100 ml Kvinoaa
 0,75 tsp Suolaa
 1 tsp Leivinjauhetta
 1 tbsp Oliiviöljyä

Directions

1

Huhtele kninoa kuumassa vedessä, sekä jätä likoamaan puhtaaseen veteen vähintään 8 tunniksi, mieluusti yön yli.

2

Kun kvinoa on lounnot vähintään 8 tuntia, huuhtele se vielä kertaalleen ja lisää tehosekoittimeen. Lisää mukaan myös suola, leivinjauhe ja oliiviöljy sekä 3ruokalusikallista vettä ja surauta tasaiseksi massaksi;

Lopputuloksen pitäisi muistuttaa paksua lettutaikinaa. Lisää tarvittaessa vettä!

3

Levitä taikina haluamasi muotoiseksi esimerkiksi silikoniseen kakkuvuokaan tai kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, käännä pohja varovasti ympäri ja paista vielä n. 5 minuuttia.

4

Lisää haluamasi täytteet ja paista pizzaa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes se näyttää syötävältä

Paras gluteeniton ja vegaaninen pizzapohja (ilman hiivaa)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *