Vegaaninen ja gluteeniton pizzapohja ilman hiivaa on oiva tapa herkutella terveellisesti. Vaikka gluteeniton pizzapohja ei ehkä mitään terveysruuan titteliä olekaan toistaiseksi saanut, on siitäkin olemassa lukuisia terveellisemmäksi muokattuja versioita, joita voi nautiskella hyvällä omallatunnolla
Monien kohdalla terveelliset ja vegaaniset pizzat jäävät kokeilematta. Vegaaninen ja gluteeniton pizzapohja kvinoasta valmistettuna kannattaa ottaa testiin.
Yhteen gluteenittomaan pizzapohjaan tarvitset noin desin kvinoaa, suolaa, leivinjauhetta ja lorauksen öljyä – sekä hieman ennakointia, sillä kvinoaa joudutaan liottamaan runsaassa vedessä yön yli. Toisaalta, tämä on valmistuksen vaativin vaihe ja itse gluteeniton pizzapohja valmistuu ilman hiivaa valmistuu vaivatta ja nopeasti. Ainekset sekoitetaan yhteen ja paistetaan kuumassa uunissa kypsäksi pohjaksi.
Lopputuloksena on ohut, herkullinen ja reunoilta rapsakka gluteeniton pizzapohja ilman hiivaa.
Tällä reseptillä saat pienen, ohuen ja halkaisijaltaan noin 25cm gluteenittoman pizzapohjan ilman hiivaa. moninkertaista resepti mikäli haluat isomman pizzan tai paksumman pohjan ja muista myös säätää paistoaikaa sen mukaiseksi.
Huhtele kninoa kuumassa vedessä, sekä jätä likoamaan puhtaaseen veteen vähintään 8 tunniksi, mieluusti yön yli.
Kun kvinoa on lounnot vähintään 8 tuntia, huuhtele se vielä kertaalleen ja lisää tehosekoittimeen. Lisää mukaan myös suola, leivinjauhe ja oliiviöljy sekä 3ruokalusikallista vettä ja surauta tasaiseksi massaksi;
Lopputuloksen pitäisi muistuttaa paksua lettutaikinaa. Lisää tarvittaessa vettä!
Levitä taikina haluamasi muotoiseksi esimerkiksi silikoniseen kakkuvuokaan tai kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, käännä pohja varovasti ympäri ja paista vielä n. 5 minuuttia.
Lisää haluamasi täytteet ja paista pizzaa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes se näyttää syötävältä
Ingredients
Directions
Huhtele kninoa kuumassa vedessä, sekä jätä likoamaan puhtaaseen veteen vähintään 8 tunniksi, mieluusti yön yli.
Kun kvinoa on lounnot vähintään 8 tuntia, huuhtele se vielä kertaalleen ja lisää tehosekoittimeen. Lisää mukaan myös suola, leivinjauhe ja oliiviöljy sekä 3ruokalusikallista vettä ja surauta tasaiseksi massaksi;
Lopputuloksen pitäisi muistuttaa paksua lettutaikinaa. Lisää tarvittaessa vettä!
Levitä taikina haluamasi muotoiseksi esimerkiksi silikoniseen kakkuvuokaan tai kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, käännä pohja varovasti ympäri ja paista vielä n. 5 minuuttia.
Lisää haluamasi täytteet ja paista pizzaa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes se näyttää syötävältä