Paras gluteeniton ja vegaaninen pizzapohja (ilman hiivaa)

KirjoittajaToimitus
Rating
Gluteeniton pizzapohja

Vegaaninen ja Gluteeniton pizza on yksi oiva tapa piristää synkkiä päiviä. Vaikka pizza ei ehkä mitään terveysruuan titteliä olekaan toistaiseksi saanut, on siitäkin olemassa lukuisia terveellisemmäksi muokattuja versioita, joita voi nautiskella hyvällä omallatunnolla (vaikka sitten aamupalaksi, kuten allekirjoittanut tänään). Minä olen pizzojeni suhteen varsin kriittinen, joten terveyspizzat ovat keittiössäni jääneet monesti kokeilematta. gluteenittomasta Kvinoapizzasta kuultuani en kuitenkaan voinut jättää ideaa kirjanmerkkeihin unohtumaan – kaksi lempijuttuani yhdessä, tämän on pakko olla hyvää!

Käytin pohjaohjeena netistä löytämääni reseptiä, joka vaikutti sopivan helpolta ja yksinkertaiselta. Yhteen gluteenittomaan pizzapohjaan tarvitset vain desin kvinoaa, suolaa, leivinjauhetta ja lorauksen öljyä – sekä hippusen suunnitelmallisuutta, sillä kvinoaa pitää nimittäin liottaa runsaassa vedessä yön yli. Tämä onkin sitten onneksi valmistuksen vaativin vaihe ja itse gluteeniton pizzapohja valmistuu ilman hiivaa seuraavana päivänä helposti ja nopeasti. Ainekset surautetaan yhteen ja paistetaan kuumassa uunissa nopeasti kypsäksi pohjaksi. Lopputulos on ohut, herkullinen ja reunoilta rapsakka gluteeniton pizzapohja. Aika täydellinen siis.

Minulla oli käytössäni silikoninen piirakkavuoka johon taikina asettui nätisti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vaikkapa leivinpaperilla ja öljyllä vuorattua irtopohjavuokaa tai levittää pohjan öljytylle leivinpaperille haluamasi muotoiseksi.

Tällä ohjeella saat pienehkön, ohuen ja halkaisijaltaan noin 25cm gluteenittoman pizzapohjan. Tuplaa tai triplaa ohje jos haluat isomman pizzan tai paksumman pohjan ja muista myös säätää paistoaikaa sen mukaiseksi.

Määrä1 Annos
 100 ml Kvinoaa
 0,50 tl Suolaa
 1 tl Leivinjauhetta
 1 rkl Oliiviöljyä
1

Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumassa vedessä ja jätä likoamaan puhtaaseen veteen yön yli tai vähintään 8 tunnin ajaksi. Huuhtele liotettu kvinoa vielä kerran, valuta se huolellisesti ja lisää tehosekottimeen. Lisää suola, leivinjauhe ja oliiviöljy sekä 3-4 ruokalusikallista vettä ja surauta tasaiseksi massaksi; lopputulos on kuin paksua lettutaikinaa. Lisää tarvittaessa vettä!

2

Levitä taikina haluamasi muotoiseksi silikoniseen kakkuvuokaan tai kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, käännä pohja varovasti ympäri ja paista vielä n. 5 minuuttia. Ta-daa, pohja on valmis. Lisää haluamasi täytteet ja paista pizzaa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes se näyttää vastustamattoman herkulliselta. Nauti välittömästi.

Save

Ingredients

 100 ml Kvinoaa
 0,50 tl Suolaa
 1 tl Leivinjauhetta
 1 rkl Oliiviöljyä

Directions

1

Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumassa vedessä ja jätä likoamaan puhtaaseen veteen yön yli tai vähintään 8 tunnin ajaksi. Huuhtele liotettu kvinoa vielä kerran, valuta se huolellisesti ja lisää tehosekottimeen. Lisää suola, leivinjauhe ja oliiviöljy sekä 3-4 ruokalusikallista vettä ja surauta tasaiseksi massaksi; lopputulos on kuin paksua lettutaikinaa. Lisää tarvittaessa vettä!

2

Levitä taikina haluamasi muotoiseksi silikoniseen kakkuvuokaan tai kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, käännä pohja varovasti ympäri ja paista vielä n. 5 minuuttia. Ta-daa, pohja on valmis. Lisää haluamasi täytteet ja paista pizzaa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes se näyttää vastustamattoman herkulliselta. Nauti välittömästi.

Paras gluteeniton ja vegaaninen pizzapohja (ilman hiivaa)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *