Raaka Snickers

KirjoittajaToimitus
Rating
raw snickers

Voi että miten joskus rakastinkin Snickersiä! Maapähkinät, aavistuksen suolainen, pehmeä toffee ja makea suklaa yhdessä loivat tajunnanräjäyttäviä (no ei nyt ihan, mutta lähellä!) makuelämyksiä.

Siispä ei varmaan tule yllätyksenä, että kun näin Instagramin ihmeellisessä kuvavirtamaailmassa kuvan Snickersien itsetehdystä ja terveellisestä versiosta, ei houkutusta voinut kovin kauaa vastustaa.

Tietenkin kadotin alkuperäisen reseptin ja googlailin aikani toinen toistaan erikoisempia ohjeita – sitten päätin soveltaa rohkeasti oman makuni ja kaappien sisältöni mukaan (kuten aina). Resepti on luontaisesti gluteeniton. Vegaanisen siitä saa korvaamalla hunajan agavesiirapilla. Reseptin raakuus edellyttää, että käyttämäsi pähkinävoit ovat raakavoita, hunaja raakahunajaa ja suklainen kaakaojauhe raakakaakaojauhetta – eli toisin sanoen niitä ei ole tekoprosessin aikana kuumennettu yli 45 asteen. Mikäli raakapuoli ei ole niin justiinsa, niin tavalliset pähkinävoit, hunaja ja tumma kaakaojauhe kelpaavat enemmän kuin hyvin.

Joten pitemmittä puheitta – tässä tulee terveelliset (tai ainakin terveellisemmät) Snickersit

Pohja
 100 ml (raaka)Maapähkinöitä
 2 rkl Raakahunajaa
 2 rkl Kookos- tai mantelijauhoa
Täyte
 8 pehmeää medjool-taatelia, kivet poistettu (tai vaihtoehtoisesti 12 tavallista taatelia vartti kuumassa vedessä liotettuna ja valutettuna)
 1 rkl vettä
 1 rkl kookosöljyä
 ripaus laadukasta suolaa
 ripaus vaniljaa
 kourallinen maapähkinöitä
Kuorrute
 2 rkl sulaa kookosöljyä
 2 rkl raakahunajaa
 2 rkl raakakaakaojauhetta
1

Aloita valmistamalla pohja. Mittaa pähkinävoi ja hunaja kulhoon ja lämmitä hetki mikrossa, jos ainekset tuntuvat kovilta. Sekoita hyvin ja lisää jauhot. Levitä pala leivinpaperia vuoalle ja kaavi seos sen päälle suorakulman muotoon. Minun levystäni tuli n. 20 x 10 cm ja hieman alle sentin paksuinen. Levittäessä voi käyttää apuna kostutettua veistä, jonka avulla saat kulmat ym. muodot siisteiksi. Laita pakastumaan.

2

Valmista seuraavaksi täyte. Laita kaikki ainekset paitsi maapähkinät tehosekottimeen ja surraa mahdollisimman tasaiseksi, karamellimaiseksi seokseksi. Levitä täyte tasaisesti viilentyneen pohjan päälle ja painele maapähkinöitä täytteen pinnalle sattumiksi. Mikäli pidät suolaisen ja makean yhdistelmästä, voit lisätä ripauksen suolaa maapähkinöiden päälle. Täytettä tulee tällä ohjeella aika paljon mutta kaikkea ei tietenkään ole pakko käyttää. Pakasta vähintään kahdeksi tunniksi.

3

Kun ”snickers” on kovettunut, on aika viimeistellä työ! Ota patukkalevy pakastimesta ja siivuta se muutamaksi patukaksi tai pienemmiksi neliöiksi, ihan miten itse haluat — minä leikkasin ensin patukoita jotka kuorrutin sellaisinaan ja leikkasin ne sitten vasta paloiksi. — Sekoita kulhossa kuorrutteen aineet tasaiseksi seokseksi ja valele Snickersisi suklaakuorrutteella kauttaaltaan. Veistä kannattaa tässäkin käyttää apuna. Pakasta taas niin, että kuorrute kovettuu ja herkkusi on valmis nautittavaksi 🙂

Save
Kategoria

 

Ingredients

Pohja
 100 ml (raaka)Maapähkinöitä
 2 rkl Raakahunajaa
 2 rkl Kookos- tai mantelijauhoa
Täyte
 8 pehmeää medjool-taatelia, kivet poistettu (tai vaihtoehtoisesti 12 tavallista taatelia vartti kuumassa vedessä liotettuna ja valutettuna)
 1 rkl vettä
 1 rkl kookosöljyä
 ripaus laadukasta suolaa
 ripaus vaniljaa
 kourallinen maapähkinöitä
Kuorrute
 2 rkl sulaa kookosöljyä
 2 rkl raakahunajaa
 2 rkl raakakaakaojauhetta

Directions

1

Aloita valmistamalla pohja. Mittaa pähkinävoi ja hunaja kulhoon ja lämmitä hetki mikrossa, jos ainekset tuntuvat kovilta. Sekoita hyvin ja lisää jauhot. Levitä pala leivinpaperia vuoalle ja kaavi seos sen päälle suorakulman muotoon. Minun levystäni tuli n. 20 x 10 cm ja hieman alle sentin paksuinen. Levittäessä voi käyttää apuna kostutettua veistä, jonka avulla saat kulmat ym. muodot siisteiksi. Laita pakastumaan.

2

Valmista seuraavaksi täyte. Laita kaikki ainekset paitsi maapähkinät tehosekottimeen ja surraa mahdollisimman tasaiseksi, karamellimaiseksi seokseksi. Levitä täyte tasaisesti viilentyneen pohjan päälle ja painele maapähkinöitä täytteen pinnalle sattumiksi. Mikäli pidät suolaisen ja makean yhdistelmästä, voit lisätä ripauksen suolaa maapähkinöiden päälle. Täytettä tulee tällä ohjeella aika paljon mutta kaikkea ei tietenkään ole pakko käyttää. Pakasta vähintään kahdeksi tunniksi.

3

Kun ”snickers” on kovettunut, on aika viimeistellä työ! Ota patukkalevy pakastimesta ja siivuta se muutamaksi patukaksi tai pienemmiksi neliöiksi, ihan miten itse haluat — minä leikkasin ensin patukoita jotka kuorrutin sellaisinaan ja leikkasin ne sitten vasta paloiksi. — Sekoita kulhossa kuorrutteen aineet tasaiseksi seokseksi ja valele Snickersisi suklaakuorrutteella kauttaaltaan. Veistä kannattaa tässäkin käyttää apuna. Pakasta taas niin, että kuorrute kovettuu ja herkkusi on valmis nautittavaksi 🙂

Raaka Snickers

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *