Halpaa ruokaa moneksi päiväksi – Vinkit penninvenyttäjälle

Hyvää ruokaa voi olla vaikea nauttia pienellä budjetilla. Mutta se ei ole mahdotonta. Sinun on vain tiedettävä, mitkä ovat parhaat raaka-aineet ja mistä löydät hyviä tarjouksia.

Tässä artikkelissa esittelyssä 5 halpaa ruokaa, jotka voidaan valmistaa moneksi päiväksi kerralla. Lopussa on muutamia vinkkejä hyvään ruokailuun pienellä budjetilla.

5 halpaa ruokaa moneksi päiväksi

halpaa ruokaa moneksi päiväksi

On paljon halpoja ruokio, joita voit valmistaa useiden päivien aterioiksi. Tässä muutamia esimerkkejä:

1. Spagetti jauhelihkastikkeella: Tämä klassinen italialainen ruokalaji on sekä halpa että helppo valmistaa. Jauhelihakastike voidaan valmistaa tomaattisäilykkeistä tai tuoreista tomaateista, riippuen budjetistasi.

2. Lämpimät leivät. Lämppärit ovat klassinen lohturuoka, joka on helppo valmistaa ja suhteellisen edullinen. Voit valmistaa niitä erilaisilla juustoilla, kuten cheddarilla, kermajuustolla tai mozzarellalla

3. Nistipata – Tämä on klassinen ja herkullinen opiskelijaruoka, johon tarvitaan vain jauhelihaa ja makaronia. Valmistuu kädenkäänteessä.

4. Makaroonilaatikko – Klassinen ja helppo arkiruoka

5. Hernekeitto. Edullista ja hyvää arkiruokaa!

7 Vinkkiä edullisen ruoan valmistamiseen

Tässä parhaat vinkit penninvenyttäjälle!

1. Tee ostoksia oikeista liikkeistä.

Jotkut kaupat ovat parempia kuin toiset, kun on kyse terveellisten elintarvikkeiden tarjousten löytämisestä. Tarkista paikallisesta supermarketistasi, mitä on myynnissä. Hyviä tarjouksia voit löytää myös etnisiltä markkinoilta, viljelijöiden markkinoilta ja alennusmyymälöistä.

2. Suunnittele ateriat etukäteen.

Suunnittelu ateriat etukäteen voivat auttaa sinua säästämään rahaa ja syömään terveellisesti. Tee luettelo kaikista aterioista, joita haluat syödä viikon aikana. Tee sitten ostoslista sen perusteella. Näin vältät ostamasta asioita, joita et tarvitse.

3. Keitä kotona

Ulkona syöminen on kallista eikä useinkaan yhtä terveellistä kuin ruoanlaitto kotona. Kotona kokkaaminen antaa sinulle myös enemmän valtaa siihen, mitä ruokaan tulee. Kun kokkaat ruokaa, yritä tehdä ylimääräistä, jotta sinulla on tähteitä toiseen ateriaan.

4. Osta irtotavarana

Bulkkiostokset voivat olla hyvä tapa säästää rahaa terveellisessä ruoassa. Varmista kuitenkin, että sinulla on riittävästi säilytystilaa kaikille tuotteille. Voit myös ostaa tavaroita irtotavarana ystävien tai perheenjäsenten kanssa, jotta voit jakaa kustannukset.

5. Osta kausituotteita

Hedelmät ja vihannekset, joilla on sesonki, ovat yleensä halvempia kuin ne, joilla ei ole sesonkia. Tarkista paikallisesta supermarketista mikä on sesonkiaikaa. Voit myös löytää verkosta reseptejä, joissa käytetään kauden tuotteita.

6. Juo runsaasti vettä ja vältä sokeripitoisia juomia

Runsaan veden juominen on hyvä tapa pysyä terveenä ja säästää rahaa. Vesi on ilmaista ja se on paras juoma kehollesi.

Vältä myös sokeripitoisia juomia, sillä ne saavat kehon himoitsemaan herkkuja. Sokeriton ruokavalio on erinomainen vaihtoehto sokerin välttelyyn-

7. Käytä tähteitä uusien aterioiden luomiseen

Jäämät ovat usein aterian parasta antia. Niistä voidaan valmistaa uusia herkullisia ruokia. Seuraavassa on muutamia ideoita, joiden avulla tähteistä voi tehdä aterioita:

1. Tee sekoituspaistia tähteeksi jääneestä lihasta ja vihanneksista

2. Luo uusi ruokalaji ylijäämäpastasta

3. Tee keitto taimuhennosta ylijäämäluiden kanssa

4. Käytä ylijäämäleipää uudenlaisen voileivän tekemiseen

5. Tee frittata ylijääneistä vihanneksista

6. Käytä ylijääneet hedelmät smoothien tai terveellisen jälkiruoan valmistukseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *