Kuinka nopeasti ketoosi alkaa? Parhaat ohjeet 2021

Kun henkilö aloittaa ketogeenisen ruokavalion, hänen mielessään on useimmiten kysymys siitä, kuinka nopeasti nopeasti ketoosi alkaa.

Yleensä ketoosi alkaa nopeasti jo muutaman päivän kuluttua, kun päivittäinen hiilihydraattien saanti on laskenut riittävän alhaiselle tasolle.

7 vinkkiä, joiden avulla saavutat ketoosin nopeasti

Yksi yleinen kysymys, joka ihmisillä on ketoosin alkamisesta, on se, miten ketoosi aloitetaan mahdollisimman nopeasti. Kun joku aloittaa ketogeenisen ruokavalion, kestää jonkin aikaa, ennen kuin maksa tyhjentää hiilihydraattivarastonsa ja ketoosi voi alkaa

Yleensä ketoosi saavutetaan muutamassa päivässä vähähiilihydraattisella ateriasuunnitelmalla tai ketogeenisellä ruokavaliolla.

Listaan alle muutaman toimivaksi todetun vinkin, joiden avulla voit helposti vauhdittaa ketoosin alkamista

Syö alle 50 grammaa hiilihydraatteja päivässä

Radikaali hiilihydraattien rajoittaminen on välttämätöntä, mikäli haluat saavuttaa ketoosin mahdollisimman nopeasti. Älä kuitenkaan unohda korvata menetettyä energiaa rasvalla, muuten ketoosi aiheuttaa helposti ikäviä sivuoireita, joista tunentuin on ketoflunssa.

Ala laskemaan syötyjä hiilihydraatteja, sekä tee jonkinlainen ateriasuunnitelma.

Alkuvaiheessa hiilihydraattein laskeminen on välttämätöntä, varsinkin heille joilla ei ole aikaisempaa kokemusta ketoilusta. Moni ruoka sisältää yllättävän paljon hiilihydraatteja. Ala siis kirjaamana kaikke ravintoaineet ylös!

Syö kotona ja vältä ulkonasyömistä

Valitettavasti on vaikea löytää ravintoloita, jotka eivät ole keto-ystävällisiä. Kaiken kukkuraksi monet ketoosia noudattavat ihmiset välttelevät ravintoloita myös muista syistä kuin siksi, että ruokalistalla ei ole vähähiilihydraattisia vaihtoehtoja (esimerkiksi siksi, että he haluavat laihtua). Helpoin ratkaisu on vain olla syömättä ravintolassa.

Muista hyvät rasvat

Aloittaaksesi ketoosin nopeasti, anna keholle runsaasti hyviä rasvoja. näin se tottuu nopeammin niiden käyttöön energiana

Kokeile pätkäpaastoa.

Paasto auttaa kehoa siirtymään ketoosiin nopeasti, kun hiilihydraattien kulutus rajoitetaan muutamaan tuntiin ja rasvan saanti on runsasta.

Voit nopeuttaa ketoosin alkamista lisäämällä liikuntaa.

Liikunnalla tiedetään olevan myönteinen vaikutus kehon ketoaineiden määrään, mutta liiallinen fyysinen rasitus voi olla vaarallista.

Kokeile MCT-öljyä.

MCT-öljy on erinomainen vaihtoehto ketogeenisen ruokavalion noudattajille. Se imeytyy nopeasti ja sitä voidaan käyttää helposti ketoaineiden tuottamiseen kehossa. MCT tarjoaa myös etuja pahanhajuisen hengityksen estämiseen, kun hiilihydraatteja leikataan ketodieetillä.

Milloin ketoosi alkaa – Vai kannattaako siitä edes välittää?

Moni ensimmäistä kertaa ketoa kokeileva odottaa ketoosiin pääsyä varmasti innolla. Tässä kuitenkin latistavat uutiset:

Vaikka ketoosi tarjoaakin hyötyjä, kuten lisääntynyttä vireystasoa ja vähentynyt nälkää, ei ketoosin alkamisella todellisuudessa ole mitään merkitystä.

Ketoruokavaliota noudattavalle kaikkien välttämättömin asia on johdonmukaisuus, sekä ylimääräisten hiilihydraattien (varsinkin sokerin) välttäminen.

Ketoosiin pääsevät lopulta kaikki, kun ovat noudattaneet tarkasti ketoruokavaliota eivätkä nauttineet liikaa hiilihydraatteja.

Valtaosalle keto toimii loistavasti elämäntapana, ei muutaman viikon pikadieettinä. Suosittelen keskittymän uuden elämäntavan opetteluun sen sijaan, että mietitään alkaako ketoosi muutamassa päivässä vai viikossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *